Klä dig rätt

Klä dig rätt

Det grundläggande är att det är viktigt att vara klädd efter väderförhållandena. Om dina löparkläder passar väderleken kommer du att kunna fokusera helt på din löpning och därmed säkra en optimal prestation. Därför är materialet en viktig faktor. Med löparkläder i rätt material kommer din löprunda att bli ett rent nöje då din kropp varken blir för kall eller för varm, utan håller en behaglig temperatur hela vägen. När dessa grundläggande faktorer är uppfyllda har du en bra grund för en lyckad löprunda.

På Newline erbjuder vi toppar, t-tröjor, västar, jackor, shorts och tights i olika varianter som ger dig möjlighet att klä dig i flera lager, och i löparkläder som passar årstidens temperaturer. Om du springer mest under vår- och sommarhalvåret är det viktigt att du har på dig en lätt löparjacka och tights med hög andningsbarhet. På sommaren svettas man vanligtvis mer och det är viktigt att man blir av med värmen och att kroppen kan få luft. På vintern är det däremot viktigt att fokusera på att löparjacka och tights håller dig varm. 

Löparkläderna ska kunna stå emot vind och vatten – särskilt runt torson så att de skyddar dig mot kyla och skyddar dina inre organ. Löparkläderna får varken vara för varma eller för kalla och därför är det viktigt att välja sina löparkläder med omsorg. Det kan vara en bra idé att klä sig i flera lager, för på så vis uppnår man bäst komfort. Det breda sortimentet av löparkläder för kvinnor och damer ger dig möjlighet att klä dig i flera lager. Satsa gärna på att klä dig i 3 lager och byt ut det mittersta lagret allt efter temperatur och årstid. På sommaren behöver du kanske bara ett lager under varma sommardagar och flera lager under kyliga sommardagar. Här kan en väst vara optimal som det yttersta lagret för då kan din kropp fortfarande enkelt andas och få luft. Lager på lager-principen ger dig möjlighet att använda alla dina löparkläder hela året. Dessutom är du väl förbered för vad det svenska vädret än bjuder på samtidigt som du är smart klädd.