Runners

FLEMMING ANDERSSON TRAILLÖPARE  FÖDD DEN 18 FEBRUARI 1977 I HERNING I DANMARK

Flemming började med löpning 1999 och sprang i huvudsak triathlon och maraton. Men tillsammans med sin svåger utvecklade han en passion för trail running och bergslöpning. Han har sprungit minst ett maraton om året sedan 2000 och har deltagit i flera trail-lopp sedan 2011. Han deltog t.ex. i världens tuffaste uthållighets-trail run, Tor des Géants, 2014. Då hans partner skadades med 60 kilometer kvar av loppet, fick han avbryta. 2015 lyckades han dock genomföra Ultra Tour des 4 Massifs. 
Flemming hoppas på att springa Ultra-Trail du Mont-Blanc och att genomföra Tor des Géants någon gång i framtiden. Flemming springer för att han gillar naturen, bergen och friheten det ger honom. Han motiveras även av att höja ribban och satsa allt!


KASPER CHRISTENSEN LÖPARE FÖDD DEN 20 MAJ 1980 I HOLSTERBRO I DANMARK

Kasper beskriver sig själv som “en vanlig, dansk familjefar som brinner för löpning”. Kasper började springa när han deltog i ett experiment om löpning för personer som aldrig sprang. Under experimentet var Kasper tvungen att springa och han blev fast – detta var hans egentid. Sedan dess har Kasper sprungit flera halvmaraton och maraton, och löpning har blivit en naturlig del av hans vardag.
Kasper gillar framförallt att springa för att det förbättrar hans välbefinnande och gör honom lycklig. Men han motiveras även att bli snabbare och springa längre liksom han finner mycket nöje i sina löparvänner och sin löparblogg där han inspirerar andra löpare. Få en inblick i Kaspers kärlek till löpning på www.kasperc.dk


GO! RUNNING COPENHAGEN LÖPARSIGHTSEEING GRUNDAT 2011

Running Copenhagen är ett företag som erbjuder löparsightseeingturer i Köpenhamn. Företaget grundades 2011 av den passionerade löparen och Köpenhamnsbon Lena Andersson. Lena fick idén till att starta Running Copenhagen under en morgontidig löprunda i Wien när hon följde med en ortsbo genom stadens gator. Lena tyckte att kombinationen av träning, sightseeing och lokalkännedom var fantastisk och startade därför Running Copenhagen baserat på exakt den här kombinationen.
I Running Copenhagen lyser passionen för löpning och för staden Köpenhamn tydligt igenom. Alla löparguiderna är ortsbor från Köpenhamn och erfarna löpare. Och finns det något bättre sätt att utforska en stad på än att röra på sig, se de vackra sevärdheterna och få mängder av tips från ortsbor som kan staden utan och innan?
Boka din nästa löparsightseeing på  www.running-copenhagen.dk


TEAM NEWLINE RUNNING KENYA LÖPARTEAM, KENYA

Team Newline Running Kenya är ett team av duktiga, lovande löpare som försörjer sig på att springa. Teamet finns i Ngong Hills i Nairobi i Kenya där de tränar löpning på hög höjd, trail running och vanlig kapplöpning. Teamet grundades av idrottaren Martin Ojuku, som har ägnat sitt liv åt att hjälpa unga talanger att förverkliga sina drömmar. Alla teamets medlemmar presterar sitt bästa i friidrott för att nå sitt huvudsakliga mål – att skapa ett bättre liv åt sig själva och sina familjer.

Newline är stolta över att få stödja teamet med all löparutrustning de behöver.


DANSK TRIATLONFORBUND GRUNDAT 1984

Dansk Triatlonforbund grundades 1984. Förbundet stödjer de danska triathlonföreningarna med att skapa bästa möjliga villkor för sportens utveckling. Detta sker genom att man arrangerar tävlingar och utbildning av hög kvalitet samt att man marknadsför sporten. Dansk Triatlonforbund strävar också efter att etablera och bevara miljöer för utveckling av talanger av världsklass, och stödjer utvecklingen av idrottare som har potential att bli en del av den internationella eliten inom triathlon.
Vi har ett inspirerande och givande kompanjonskap med Dansk Triatlonforbund eftersom vi ekiperar idrottare och tränare vid internationella triathlontävlingar. Triathlondräkterna är designade i samarbete med i idrottarna, och utvecklingsprocessen fortsätter. Vi fortsätter att göra innovativa framsteg genom att låta elitidrottare testa våra kläder grundligt och ge betydelsefulla omdömen.


FLORIAN REUS ULTRALÖPARE FÖDD DEN 2 MARS 1984 I WÜRZBURG I TYSKLAND

Florian Reus har alltid varit väldigt aktiv, men han började inte springa regelbundet förrän 2002. Hans första löpning var omkring en timme, och eftersom han mådde så bra efter att ha sprungit bestämde han sig för att ta löpningen till nästa nivå. Han började springa regelbundet och läste en rapport om ett lopp på 100 km och tänkte att han ville prova det! Sedan dess har Florian varit mycket motiverad och har åstadkommit fantastiska resultat inom löpningen.
2006 vann han för första gången det tyska mästerskapet i 24-timmarslopp. Han har vunnit EM i 24-timmarslopp tre gånger och han har även blivit världsmästare i 24-timmarslöpning 2015. I framtiden hoppas han kunna förbättra det gamla tyska rekordet i 24-timmarslopp från 1987 (276,2 km på 24 timmar). Florian gillar att sätta upp höga mål som kan verka ligga långt bort och sedan arbeta hårt och tålmodigt för att nå målen. Han fascineras av tanken på att komma närmare sina mål steg för steg, dag för dag. Liksom inom alla idrotter upplever han även nederlag, men försöker lära av dem och göra det till en del av motivationen.


JENNI KANGAS SPJUTKASTARE FÖDD DEN 3 JULI I SEINÄJOKI I FINLAND

Jenni är en ambitiös spjutkastare som även ägnar mycket av träningen åt att springa. Allt som gör henne till en bättre idrottare och en bättre spjutkastare motiverar henne. Därför upptar löpningen en stor del av träningen och hon vet att när hon springer snabbt kan hon göra detsamma med sitt spjut. “Jag måste erkänna – jag hatade att springa när jag började träna spjutkastning. Nuförtiden gillar jag utrymmet jag får, särskilt för mina tankar”, säger hon.
Jennis idrottskarriär omfattar medaljer från både de finska mästerskapen, finska ungdomsmästerskapen, ungdoms-VM och ungdoms-EM. Hennes nuvarande rekord är 56,56 meter, men hon har stora mål för framtiden. Hon planerar att kasta över 60 meter på nästa EM, och att delta i OS är en av hennes största drömmar.


AARHUS MOTION ASSOCIATION GRUNDAT 1996

Aarhus Motion arrangerar löparevenemang av högsta kvalitet i Aarhus i Danmark. Aarhus Motion strävar efter att ge ekonomiskt stöd till idrottsorganisationer i och omkring Aarhus, och att arrangera bra upplevelser för löparna.
Aarhus Motion skapar evenemang som får dig att röra på dig. De är grundare till Aarhus City Half Marathon, Dupont Løbene, Ree Park Løbet och Spring Challenge. Varje år motiverar de över 75 000 människor att springa, och de har alltid nya evenemang på gång.
Anmäl dig till nästa löpning på aarhusmotion.dk


Samantha Chan Löpare Född 12 april 1983 Hong Kong

Samanthas motto när hon springer är "Löpning ska vara roligt!"
Hon njuter av alla sina löprundor, men har en förkärlek till långa terrängtävlingar. Hon har bland annat deltagit i Marathon Des Sables 250km under 2015 samt 2016 års Ultra Trail Du Montblanc 170km.
Hon deltog även i Convoy Totem Run 57km under 2016 där hon kom tvåa, och Oxfam Trailwalker Hong Kong under 2014, där hon kom i mål på en tredje plats.
Dessutom är hon rankad sexa i Hong Kong enligt ITRA Performance Index.
En unik sak med Samantha är att du antagligen inte kan hitta en bild på henne där hon springer utan ett leende på läpparna - inte ens när hon kämpar som hårdast.