TRÄFFA VÅRA AMBASSADÖRER


TRÄFFA VÅRA AMBASSADÖR, ANDREAS

Andreas är driven av variationen och oförutsägbarheten i hinderbanegrenen OCR.
Andreas passion för OCR är tydlig i de flesta delarna av hans liv. Han älskar att träna OCR och gör det varje dag. Att träna för OCR innebär en varierad träning: tyngdlyftning, flexibilitet, löpning och balansövningar. Därför kan det vara utmanande att hitta någonstans att träna på. Men tack vare att Andreas är hantverkare till yrket, har han lyckats göra sin träning effektivare och bekvämare genom att helt enkelt bygga en hinderbana hemma i trädgården. Det betyder att han inte behöver packa träningsväskan och åka till ett gym – det räcker att gå ut genom dörren. Utöver att vara hantverkare på heltid, undervisar Andreas även i OCR på en folkskola en dag i veckan.


Andreas är driven av variationen och oförutsägbarheten i hinderbandegrenen OCR..
I OCR aktiveras varenda muskel då det krävs både löpning, styrka och balans. Inom OCR har du alltid en styrka och en svaghet. Variationen i tävlingen kombinerat med de ständigt nya utmaningarna under loppet gör det omöjligt att förespå hur det kommer att gå och vem som kommer att vinna. Deltagarna byter placeringar under loppet – ända fram tills de faktiskt korsar mållinjen. Det är just denna oförutsägbarhet som triggar Andreas vinnarskalle – och det som gör loppet så spännande även när det är tungt. Andreas blev dansk mästare 2018 och kom fyra i EM samma år – hans främsta styrka är löpning.


TRÄFFA VÅRA AMBASSADÖR, RIKKE

Rikke drivs av sin passion för den mänskliga kroppen – och allt den är kapabel till.
Hennes fascination av kroppen och dess styrka går igenom alla aspekter av hennes liv. En aspekt är Rikkes fritid, som kretsar kring att vara aktiv. Handbollen ligger henne varmt om hjärtat, och är något som hon alltid har prioriterat högt, tack vare den sociala biten av lagsport – nämligen att vara del av en grupp med gemensamma mål. Utöver handboll tycker Rikke även om löpning och styrketräning. Löpningen gör att hon känner sig fri, obegränsad och fri från tankar, medan styrketräningen gör att hon kan utmana sin kropp – för att känna sig stark.


Rikke drivs av sin passion för den mänskliga kroppen – och allt som den är kapabel till.
Hennes fascination av fysisk aktivitet och träning går igenom alla aspekter av hennes liv. Rikke har en kandidatexamen i idrott och hälsa samt en masterexamen i fysiologi, och det är baserat på dessa som hon startade sitt företag som drivs av att hon älskar att sprida sin fascination för människokroppen till andra. Därför består hennes arbete av personlig träning av privatpersoner, sammansättning av träningsprogram för enskilda personer, utveckling av material inom idrott och hälsa för institutioner samt som lärare på idrottsutbildningar. Rikke mår som bäst när hon kan hjälpa andra upptäcka hur mycket kroppen klarar av, och att den – när man tar hand om den – är stark, hållbar och explosiv.


TRÄFFA VÅRA AMBASSADÖR, MIKKEL

Mikkel drivs av en strävan efter att vara en del av något extraordinärt – att fortsätta kämpa även om han inte alltid lyckas på första försöket.
Mikkels största dröm inom triathlon är att tävla mot de allra bästa i världsmästerskapet på Hawaii. För att nå sitt mål reser Mikkel världen runt och tävlar i triathlonlopp som förhoppningsvis kan ge honom en plats i världsmästerskapet till slut. Mikkels senaste lopp har hållits i USA och Sverige. I Sverige fick de 4 bästa triatleterna en plats i världsmästerskapet. Mikkel kom på 9:e plats – och jobbar sig sakta men säkert allt närmare sitt mål.


Mikkel drivs av en strävan att vara en del av något extraordinärt.
Därför drivs även hans triathlonträning av hans motivation att ta rekord – och att följa sina framsteg från dag till dag. Han försöker hela tiden förbättras. Ett sätt att göra det på är att anlita en personlig tränare som både kan inspirera till nya utmanande övningar och öka mångfalden i Mikkels träning. Mikkels driv att tävla inom triathlon är baserad på den extra energi det ger honom varje dag. Han lägger minst 14 timmar per vecka på träning samtidigt som han arbetar heltid. Mikkels främsta gren i triathlon är det slutliga racet, men han älskar hur sporten består av tre olika discipliner som säkerställer att träningen alltid är varierande.


TRÄFFA VÅRA AMBASSADÖR, ASTRID

Astrid drivs av sin fascination över hur mycket hennes kropp klarar av - och alla de fördelar hon får av att motionera.
För Astrid har träningen varit en del i en livsstilsförändring som hjälpte henne att gå ner 86 kg på 11 månader - det har gett henne en helt ny kropp. Som en del av sin viktresa började Astrid springa, och hon blev fast direkt. I början motiverades hon av att bara kunna springa, och nu springer hon 6 gånger i veckan – och allra helst långa sträckor. Hon älskar hur mycket hon kan få sin kropp att göra. Träning har blivit en stor del i Astrids liv; det är en aspekt som ger henne mer energi och motivation – någonting hon inte kan leva utan.